به گزارش ایرنا، کمیسیون انتخابات تایلند از دادگاه قانون اساسی خواسته بود به دلیل تنش ها در این کشور انتخابات را به تعویق بیندازد و این دادگاه در نشست خود تصمیم گیری در این مورد را به نخست وزیر و این کمیسیون واگذار کرد و بدین صورت بار دیگر توپ در زمین یینگلوک شیناواترا رها شده است.
یینگلوک شیناواترا نخست وزیر تایلند تاکنون درخواست کمیسیون انتخابات و مخالفان دولت را برای تعویق انتخابات و تشکیل شورای مردمی غیرمنتخب به منظور اداره امور کشور و اجرای برخی اصلاحات تا زمان برگزاری انتخابات نپذیرفته و بر برگزاری انتخابات در زمان مقرر اعلام شده تاکید دارد.
حزب دمکرات به عنوان حزب مخالف اصلی دولت تایلند انتخابات دوم فوریه (13 بهمن) را تحریم کرده و مخالفان دولت نیز برای بر هم زدن انتخابات و ممانعت از برگزاری آن متعهد شده اند.
ˈ سوتپ تائوگسوبان ˈ معاون نخست وزیر سابق تایلند و رهبر اعتراضات ضددولتی آن کشور روز پنجشنبه برای ممانعت از برگزاری این انتخابات تهدید کرد فرمان بستن هر مسیری را به مراکز رای گیری صادر می کند.
از سوی دیگر در برخی از حوزه های انتخاباتی در جنوب تایلند به دلیل مسدود شدن حوزه های ثبت نام با هجوم مخالفان، نامزدی برای انتخابات ثبت نام نکرده است.
مخالفان دولت تایلند پیشنهاد برگزاری انتخابات عمومی پارلمانی را برای 18 ماه آینده ارایه کرده اند و تاکید دارند قبل از انتخابات باید شورای مردمی غیرمنتخب برای انجام اصلاحات مورد نیاز در زمینه مبارزه با فساد و خرید و فروش رای تشکیل شود.
هشت قاضی از 9 قاضی دادگاه قانون اساسی تایلند روز جمعه رای دادند که انتخابات 13 بهمن ماه می تواند به تعویق بیفتد اما تصمیم گیری در این مورد بر عهده مشترک یینگلوک شیناواترا نخست وزیر و رییس کمیسیون انتخابات است.
یک قاضی این دادگاه نیز غایب بود.
استدلال دادگاه قانون اساسی تایلند برای تعویق احتمالی انتخابات نیز برگزاری انتخابات امن و موفق پس از نزدیک به سه ماه تظاهرات خیابانی علیه دولت بوده است. یکی دیگر از استدلال های دادگاه برای ارایه این مجوز به حد نصاب نرسیدن پارلمان پس از برگزاری انتخابات به دلیل ثبت نام نشدن نامزدها در حوزه های جنوب این کشور بوده است.
برای تشکیل پارلمان تایلند باید حداقل 475 نماینده از 500 نماینده حضور داشته باشند.
از سوی دیگر براساس قانون اساسی تایلند انتخابات پارلمانی باید حداکثر 60 روز پس از انحلال پارلمان توسط نخست وزیر برگزار شود و 13 بهمن ماه این زمان به پایان می رسد. نخست وزیر تنها در زمان وقوع بلایای طبیعی و یا جنگ های شهری می تواند زمان برگزاری انتخابات را تغییر دهد.
دولت یینگلوک شیناواترا حدود سه ماه است که تحت فشار معترضانی قرار دارد که خواهان استعفای وی از پست نخست وزیری هستند.
ارائه لایحه عفو عمومی که معترضان آن را بهانه ای برای بازگشت تاکسین شیناواترا به تایلند می دانند محرک اصلی آغاز بحران سیاسی در این کشور جنوب شرق آسیا از آبان ماه تاکنون شده است.
تاکسین شیناواترا پس از سرنگونی در سال 2006 در دادگاهی به اتهام فساد مالی به دو سال زندان محکوم شد که پس از آن برای رهایی از حکم حبس در خارج از تایلند به سر می برد.
از ابتدای اعتراضات ضد دولتی در تایلند که حدود سه ماه پیش آغاز شد بیش از 10 نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی شده اند.
دولت تایلند با افزایش تنش های سیاسی از روز چهارشنبه هفته گذشته نیز در بانکوک و استان های همجوار پایتخت به مدت 60 روز حالت فوق العاده و وضعیت اضطراری اعلام کرد.
معترضان این حالت فوق العاده را نیز مورد بی اعتنایی قرار داده و آن را نشانه درماندگی دولت عنوان کرده اند .
معترضان به برگزاری انتخابات زودهنگام در تایلند از 23 دی ماه با احداث برخی موانع در تقاطع ها و مراکز اصلی بانکوک مانند هتل ها و مراکز خرید اقدام به تحصن کرده و به همین دلیل تنش ها از هفته گذشته رو به کاهش است.