معاون سخنگوی دولت تایلند با اشاره به دیدار روز گذشته رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با نخست وزیر این کشور در بانکوک، گفت که ‘پرایوت چان اوچا’ نخست وزیر، نقش ظریف وزیر امور خارجه ایران را در مذاکرات اخیر هسته ای ستود.
به نوشته بانکوک پست، این سخنگو گفت: ‘پرایوت چان اوچا’ نخست وزیر تایلند نقش مهم ‘محمدجواد ظریف’ در گفت وگو با قدرت های جهانی و دستیابی به توافق که در نهایت به لغو تحریم ها منجر شد را ستود.
بانکوک پست روز شنبه نوشت: پس از لغو تحریم های غرب علیه ایران، تایلند از کشورهای حوزه جنوب شرق آسیا چشم به ایران در خاورمیانه برای صادرات خود دارد تا آن را به قطب صادرات تایلند در منطقه تبدیل کند.
‘وراچون سوکونداپاتیپاک’ معاون سخنگوی دولت تایلند بعد از دیدار ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با ‘پرایوت چان اوچا’ نخست وزیر تایلند که در کاخ نخست وزیری این کشور برگزار شد، گفت: طرح اقدام اقتصادی و همکاری تجاری بین ایران و تایلند از 16 ژانویه امسال (26 دیماه) آغاز شد و مسیر دو کشور برای همکاری در بخش های مختلفی از جمله تجارت، سرمایه گذاری، انرژی و حمل و نقل فراهم شده است.
وی افزود: ژانرال پرایوت چان اوچا می خواهد ایران در منطقه خاورمیانه قطب صادرات تایلند باشد و در مقابل تایلند نیز به قطب صادرات ایران در آ.سه.آن (اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا) تبدیل شود.
این مقام تایلندی تاکید کرد که پس از لغو تحریم های غرب علیه ایران، بانکوک خواستار افزایش و توسعه رابطه دوجانبه در بخش های مختلف با جمهوری اسلامی ایران است.
معاون سخنگوی دولت تایلند با اشاره به تقدیر ‘پرایوت چان اوچا’ از نقش مهم ظریف در گفت وگو با قدرت های جهانی و دستیابی به توافق و لغو تحریم ها، گفت این مذاکرت به عنوان یک دیدگاه دیپلماتیک در مواجهه با مسائل جهانی چالش برانگیز مورد استفاده قرار گرفت.
وی در ادامه به سفرهای اخیر وزیر امور خارجه تایلند و همچنین معاون نخست وزیر این کشور به ایران اشاره کرد و گفت که هر دو کشور دیداری هایی در سطوح عالی داشته اند.
به نوشته بانکوک پست، سفر ظریف به تایلند با هدف توسعه همکاری دو کشور در بخش های مختلف از جمله تجاری، نفت و گاز، علم و فناوری، گردشگری، کشاورزی و شیلات انجام شد.
همکاری نزدیک نهادهای مختلف بین دو کشور نیز از جمله مسائلی که در دوره پسابرجام مورد توجه ایران و تایلند قرار گرفته است.
معاون سخنگوی دولت تایلند همچنین از اراده دو کشور به منظور توسعه صنعت گردشگری خبر داد و گفت که مقامات مربوطه افزایش پروازهای مستقیم بین دو کشور و ارائه بسته های گردشگری به گردشگران دو کشور را مورد توجه قرار می دهند.
تبادل اطلاعات امنیتی به منظور مقابله با تروریسم و افراط گرایی، قاچاق انسان، جنایت های بین المللی و قاچاق مواد مخدر از جمله بخش های دیگری بود که وزیر امور خارجه ایران در این سفر آنها را مورد توجه قرار داد.