به گزارش ایرنا، وزارت امور خارجه فیلیپین در بیانیه ای به شهروندان این کشور هشدار داد از سفر به بانکوک پایتخت تایلند و مناطق دیگر این کشور خودداری کنند .
وزارت امور خارجه مالزی نیز به مردم این کشور توصیه کرد سفرهای غیرضروری خود به تایلند را در موقعیت کنونی به تعویق اندازند و از سفر به بانکوک خودداری کنند.
همزمان برخی مخالفان دولت تایلند با نادیده گرفتن حالت فوق العاده در خیابان های بانکوک ظاهر شدند و روز گذشته پس از اعلام حالت فوق العاده در این شهر یکی از رهبران سرخ جامگان که حامی دولت هستند به ضرب گلوله زخمی شد.
ˈکوانچیا پرایپاناˈ یکی از رهبران سرخ جامگان اعتراضات سال 2010 در تایلند بود که در نهایت این اعتراضات با دخالت خونین ارتش پایان یافت.
ˈکویت چارونواتاناساکˈ از مقامات پلیس تایلند انگیزه های شلیک به سوی این رهبر حامی دولت تایلند را سیاسی خواند.
سرخ جامگان از حامیان ˈتاکسین شیناواتراˈ برادر نخست وزیر فعلی تایلند هستند که در سال 2010 باعث سرنگونی دولت ˈآبهیسیت وجاجیواˈ شدند و زمینه روی کار آمدن ˈیینگلوک شیناواتراˈ خواهر تاکسین را فراهم کردند.
سرخ جامگان از حدود سه ماه گذشته که تایلند شاهد موجی از اعتراضات ضد دولتی بود سکوت کردند اما هشدار دادند در صورتی که دولت منتخب آنها در خطر سرنگونی قرار گیرد وارد عمل می شوند.
دولت یینگلوک شیناواترا حدود سه ماه است که تحت فشار معترضانی قرار دارد که خواهان استعفای وی از پست نخست وزیری هستند.
ارائه لایحه عفو عمومی که معترضان آن را بهانه ای برای بازگشت تاکسین به تایلند می دانند محرک اصلی آغاز بحران سیاسی اخیر تایلند است.
تاکسین شیناواترا پس از سرنگونی در سال 2006 در دادگاهی به اتهام فساد مالی به دو سال زندان محکوم شد که پس از آن برای رهایی از حکم حبس در خارج از تایلند به سر می برد.
معترضان حالت فوق العاده ای را که از اوایل این هفته به مدت 60 روز در تایلند برقرار شده است مورد بی اعتنایی قرار داده و آن را نشانه درماندگی دولت عنوان کرده اند.
از ابتدای اعتراضات ضد دولتی در تایلند که حدود سه ماه پیش آغاز شد تاکنون بیش از 10 نفر کشته و صدها نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
حالت فوق العاده در تایلند قدرت را در اختیار نظامیانی قرار می دهد که در حالتی مشابه سال 2010 بیش از 90 نفر کشته و دست کم هزار و 900 نیز زخمی شدند.
دولت یینگلوک شیناواترا حالت فوق العاده اخیر در این کشور را تنها عامل بازدارنده ای اعلام کرده است که در آن توسل به خشونت وجود ندارد.
انتخابات سراسری تایلند قرار است دوم فوریه (13 بهمن) برگزار شود اما معترضان خواستار به تعویق افتادن این دوره از انتخابات هستند.
کمیسیون انتخابات تایلند از دادگاه قانون اساسی خواسته است به دلیل شورش های فعلی انتخابات را به تعویق بیندازد و قرار است این دادگاه در نشست فردا (جمعه) در این باره تصمیم بگیرد.
از سوی دیگر نخست وزیر تایلند که بر برگزاری انتخابات در تاریخ تعیین شده اصرار دارد دستور داده است ارتش برای دفاع از انتخابات عمومی و حصول اطمینان از مراکز رای آماده باشد.
قرار است 130 هزار پلیس تایلند امنیت انتخابات و مراکز رای گیری را بر عهده بگیرند.