وزیر علوم گفت: الگوهایی از کشور چین را مطالعه کردیم و با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به فکر تدوین برنامهریزی سیستماتیک برای هموار کردن مسیر بازگشت نخبگان خارج از کشور هستیم.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم تقدیر از نفرات برتر المپیاد علمی دانشجویی در دانشگاه تربیت مدرس گفت: با همکاری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور الگوهایی از کشور چین را برای بازگشت نخبگان خارج از کشور مطالعه کردیم و به فکر برنامهریزی سیستماتیک برای کاهش مهاجرتها هستیم.
وی افزود: امیدواریم امکاناتی فراهم کنیم تا مسیر بازگشت هموار شود.
وزیر علوم گفت: دارندگان صنعت و کارآفرینان نیز باید برای استفاده از نخبگان خارج از کشور برنامه داشته باشند.
فرجیدانا افزود: تحریمهای ظالمانه کاستیهایی را در کشور ما ایجاد کرده است که محققان ما تلاش کردهاند که امکاناتی داشته باشیم ولی نخبگان کشور که از بیرون نگاه میکنند توانمندیهای ما را کم میبینند، امیدواریم سیاهنماییهای وسایل ارتباط جمعی خارجی جای خود را به فضای شفاف بدهند تا قابلیتهای ما بهتر نشان داده شوند.
وی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان نیز وظایفی را در قبال المپیادیها دارد و تسهیلاتی برای خدمت سربازی آنها نیز ارائه میکند.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: باید امکاناتی فراهم کنیم تا نخبگان برای ادامه تحصیل در کشور دلگرم باشند و اگر به خارج رفتند نیز بازگردند، برای این منظور اقتصاد دانشبنیان لازم است، صحبت از گفتنها نیست بلکه عمل طولانی میخواهد.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه باید گفتمان علم و فناوری را در کشور قالب کنیم، گفت: نخبگان نیز باید کارآفرین باشند نه اینکه به دنبال شغل بگردند.
*ضرورت ارتقای کیفیت دوره دکتری
وزیر علوم گفت: با توجه به اینکه در دوره دکتری کمبود ظرفیت داریم باید این ظرفیت کم به افرادی اختصاص یابد که امکان موفقیت بیشتری داشته باشند.
وی افزود: به فکر ارتقای کیفیت دوره دکتری هستیم.
*نتیجه گزارش هیأت ارزیابی دانشگاه امیر کبیر هنوز نیامده است
وزیر علوم گفت: 56 هیأت ارزیابی به دانشگاهها اعزام کردیم که گزارشهای آنها در حال پردازش است.
وی افزود: نتیجه گزارش دانشگاه امیرکبیر نیز هنوز نیامده است و به زودی به ما ارسال میشود.