
نشست خبری ویژۀ نخستین هماندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور روز شنبه 7 دیماه 92 با حضور رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور و دبیر هماندیشی در محل دبیرخانه نهاد برگزار شد.
در این نشست که با حضور خبرنگاران رسانههای مختلف برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین ابومحمد مرتضوی رئیس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور و دکتر عباس ملکی دبیر نخستین هماندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور، توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشجویان ایرانی خارج ازکشور، برنامههای نهاد و بویژه هماندیشی 15 دیماه ارائه دادند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، رییس دبیرخانه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور روز شنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: همه ساله گردهمایی دانشجویان ایرانی خارج در فصل تابستان و در شهرهای تهران و مشهد مقدس برگزار می شود اما امسال تصمیم گرفتیم در تعطیلات ژانویه و سال نو میلادی گردهمایی برای دانشجویان ایرانی خارج ترتیب دهیم.
حجت الاسلام سید ابو محمد مرتضوی افزود: پیش بینی اولیه ما برای حضور 70 دانشجو بود اما به دنبال انتشار فراخوان شاهد ثبت نام 442 نفر از دانشجویان ایرانی خارج کشور برای حضور در این گردهمایی بودیم.
به گفته وی 237 نفر از ثبت نام کنندگان این گردهمایی از کشورهای آسیا و اقیانوسیه، 160 نفر از کشورهای اروپایی، 44 نفر از آمریکا و کانادا و یک نفر نیز از قاره آفریقا به ایران سفر خواهند کرد.
وی افزود: بیشترین متقاضیان حضور در گردهمایی به ترتیب از کشورهای مالزی، ترکیه، تاجیکستان، هندوستان، ارمنستان، آمریکا، انگلستان، کانادا، جمهوری آذربایجان، آلمان، سوئد و ایتالیا هستند.
دبیر همایش دانشجویان ایرانی خارج از کشور نیز در این نشست اظهار داشت: بیش از 70 درصد شرکت کنندگان در این همایش را دانشجویان مقطع دکتری و پسا دکتری تشکیل می دهند.
عباس ملکی افزود: بر اساس ثبت نام های صورت گرفته 341 نفر از متقاضیان حضور در این گردهمایی دی ماه امسال در مقطع دکتری، 17 نفر در دوره های پسا دکتری، 66 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 18 نفر در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند.
وی درباره جزییات این همایش یک روزه اظهار داشت: علاوه بر سخنرانی افتتاحیه و تشریح وضعیت کشور در ابعاد علمی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، برای حاضران میزگرد تخصصی به منظور تبادل نظر دانشجویان ایرانی خارج کشور با مسوولان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: تبادل نظر و گفت و گو میان دانشجویان و مسوولان در میزگردهای تخصصی علمی پژوهشی، صنفی کنسولی و فرهنگی مذهبی صورت خواهد گرفت.
معاون پژوهش های روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک تاکید کرد: با توجه به تحولات اخیر کشور و تغییر دولت، فرصتی برای گفتمان جدید میان ایرانیان داخل و خارج کشور فراهم شده است.
عباس ملکی اظهار داشت: نخبگان و تحصیلکرده های ایرانی دانشگاه های خارجی درصورت ارتباط با کشور خود، سرمایه انسانی ارزشمندی محسوب می شوند که در برنامه ریزی ها باید مورد توجه قرار گیرند.
دبیر هم اندیشی دانشجویان ایرانی خارج از کشور ادامه داد: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور بر آن شده تا با برگزاری هم اندیشی، زمینه ای ایجاد کند تا دانشجویان تغییرات و تحولات کشور در زمینه های مختلف را به صورت عینی لمس کنند.
وی تبادل تجربیات و استفاده از توانمندی دانشجویان ایرانی دانشگاه های خارجی را از دیگر اهداف این گردهمایی عنوان کرد.