بحران سیاسی در تایلند گردشگران این کشور در ماه ژانویه به نصف کاهش داده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در شرایطی که با وجود برگزاری انتخابات در تایلند بحران سیاسی در این کشور همچنان ادامه دارد، آمارها از کاهش 50 درصدی گردشگران این کشور در ماه ژانویه حکایت دارد.
به گزارش رویترز، تایلند در ژانویه سال 2013 میزبان دو میلیون گردشگر بود که تعداد آنها در ژانویه سال جاری میلادی حدود یک میلیون نفر بوده و روند کاهش آنها نیز همچنان ادامه دارد.
از ماهها قبل تظاهراتهای ضد دولتی در شهر بانکوک، پایتخت تایلند که مقصد نخست گردشگری این کشور نیز محسوب می شود با هدف استعفای دولت «شیناواترا»، نخست وزیر تایلند، این شهر را به حالت را به حالت فلج درآورده، این در حالیست که 48 کشور با قراردادن تایلند در فهرست اخطار، از گردشگران خود خواستهاند به این کشور سفر نکنند، البته مسئولان صنعت گردشگری تایلند با انتشار نقشه بانکوک بدون اعتصاب که براساس آن بیشتر جاذبههای گردشگری بانکوک و همچنین مراکز خرید باز است قصد دارند تا از ترک این شهر توسط گردشگران جلوگیری کنند.
همچنین در این نقشه که علاوه بر کیوسکهای ویژه اطلاع رسانی گردشگران در بانکوک در سایت وزارت گردشگری تایلند با قابلیت نصب روی تلفنهای همراه نیز موجود است، بخشهای از بانکوک که تعطیل نیست مشخص شده و 13 مسیر اصلی تظاهرات ضد دولتی مسیرهای رسیدن به جاذبههای گردشگری بانکوک نیز مشخص شده است.
از سوی دیگر یکی از مقامات صنعت گردشگری تایلند نیز از خسارت یک میلیارد و 200 میلیون دلاری به صنعت گردشگری این کشور تا پایان ماه ژانویه بدلیل ادامه بحرانهای سیاسی خبر داده است. تایلند در سال 2013 میزبان بیش از 26 میلیون گردشگر بود و تا قبل از بحران سیاسی اخیر نیز پیش بینی می شد در سال 2014 میزبان 28 میلیون گردشگر باشد.
در همین حال بسیاری از خطوط پروازی پروازهای خود به بانکوک را کاهش دادهاند که تداوم این روند میتواند صدمات جبرانناپذیری را به تایلند که صنعت گردشگری منبع اصلی درآمد و اشتغال آن است وارد کرده و خاطره بد تجمعات سالهای 2010 و 2008 را برای آنها زنده کند.
در سال 2010 درگیریها بین دولت و سرخپوشان معترض در مناطق مرکزی بانکوک که هتلهای لوکس و مراکز خرید مورد علاقه گردشگران در آن قرار دارند، بسیاری از گردشگران را از این کشور فراری داد. در سال 2008 نیز بحران سیاسی در تایلند که تعطیلی هشتروزه چند فرودگاه های این کشور و زیان چند میلیارد دلاری به صنعت گردشگری تایلند را در پی داشت، بزرگترین بحران تاریخ صنعت گردشگری این کشور را رقم زد، البته مخالفان دولت شیناواترا اعلام کردهاند برخلاف سال 2008 تحت هیچ شرایطی دو فرودگاه اصلی بانکوک را تعطیل نخواهد کرد.
در حال حاضر در حدود 2 میلیون نفر در صنعت گردشگری تایلند به طور مستقیم و غیرمستقیم به کار اشتغال دارند و درآمدهای حاصل از این صنعت شش درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است.